Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Vize pentru cetăţeni străini

Cerinţe pentru acordarea vizelor

Cetăţenii tuturor tipurilor de paşapoarte următoarelor state nu au nevoie de vize pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile pe parcursul a 6 luni de la momentul primei intrări:

Titularii paşapoartelor ONU Laissez-Passer eliberate de către ONU şi agenţiile sale specializate, nu au nevoie de vize pentru Republica Moldova.

Titularii paşapoartelor diplomatice, cetăţeni ai următoarelor state nu au nevoie de vize pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile timp de 6 luni:

Titularii paşapoartelor de serviciu, cetăţeni ai următoarelor state nu au nevoie de vize pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile timp de 6 luni:

Nu au nevoie de vize pentru a intra în Republica Moldova, cetăţenii Turkmenistanului care se încadrează în următoarele categorii de persoane:

  1. membrii echipajelor aeronavelor aviaţiei civile, titulari ai paşapoartelor valabile naţionale şi având inscripţia necesară în declaraţia generală (misiunea aeriană);
  2. membrii echipajelor navelor maritime şi fluviale, titulari ai paşapoartelor valabile de marinar şi având inscripţia necesară în registrul de bord sau extrasul din acesta;

Cetăţenii străini care nu sînt indicaţi mai sus pot intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza unei vize valabile. Lista statelor ai căror cetăţeni necesită invitaţii pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova (Anexa nr. 2 al Hotărîrii Guvernului nr. 331 din 5 mai 2011) poate a fi accesată la adresa: http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=338513