Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţi

Semnarea Memorandumului de Înţelegere între Republica Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Crimă (UNODC) privind cooperarea în domeniul combaterii traficului ilicit de droguri şi arme prin utilizarea containerelor

Pe data de 16 decembrie 2014, la Viena, a avut loc semnarea Memorandumului de Înţelegere între Republica Moldova şi ONU, reprezentată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Crimă (UNODC), privind cooperarea în domeniul prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri şi arme prin utilizarea containerelor – „Programul de Control al Containerelor (PCC)”. Delegaţia ţării noastre a fost condusă de către reprezentanţii Serviciului Vamal şi al Poliţiei de Frontieră, în calitate de instituţii beneficiare ale proiectului.

Programul de Control al Containerelor este primul de acest gen implementat în Republica Moldova şi va presupune crearea unor unităţi mobile naţionale de intervenţie rapidă (Port Control Units) la Portul Giurgiuleşti şi dotarea lor cu echipament modern pentru detectarea drogurilor, dar şi instruirea continuă a reprezentanţilor instituțiilor de forţă antrenaţi în lupta cu traficul de droguri şi altor tipuri de contrabandă.

Menţionăm că PCC este un proiect comun al UNODC şi Organizaţiei Mondiale a Vămilor (WCO) privind consolidarea capacităţilor instituţiilor de forţă de a preveni şi combate traficul ilicit de droguri şi arme prin utilizarea containerelor. Proiectul va fi implementat pe o durată de doi ani, costurile fiind acoperite din fondurile alocate de către Uniunea Europeană. Astfel de programe sunt implementate de către UNODC în mai mult de 20 de state ale lumii, în regiunile Europei de Est şi a Caucazului proiectul fiind operaţional în Georgia, şi la fază incipientă în Ucraina şi Armenia.