Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţi

La Viena s-a desfăşurat prima Adunare a Statelor Parte ale Academiei Internaţionale Anticorupţie

În perioada 29-30 noiembrie, la Viena s-a desfăşurat prima Adunare a Statelor Parte ale Academiei Internaţionale Anticorupţie (IACA), eveniment ce a întrunit reprezentanţi de nivel înalt din mai mult de 50 de state. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către domnul Viorel CHETRARU, Director al Centrului Naţional Anticorupţie. Menţionăm că, reuniunea a fost prezidată de către dna Johanna MIKL-LEITNER, Ministrul Federal pentru Afaceri Interne al Austriei, ţara gazdă a Academiei şi cel mai mare contribuitor la activităţile acesteia. Statele membre au aprobat componenţa Bordului Guvernator al IACA, precum şi au fost adoptate un şir de documente constitutive ale organizaţiei.

În contextul participării la lucrările Adunării Generale, domnul CHETRARU a avut o întrevedere bilaterală cu domnul Martin KREUTNER, Secretarul Executiv al organizaţiei, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele de cooperare pe viitor între RM şi IACA şi includerea ţării într-un şir de activităţi şi cursuri de instruire în domeniul combaterii corupţiei, fiind coordonat şi programul vizitei dl KREUTNER la Chişinău în luna decembrie 2012. De asemenea, în cadrul vizitei la Chişinău urmează a fi semnat Memorandumul de Înţelegere între IACA şi Academia pentru Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova.

Subliniem că, Republica Moldova este unul din statele fondatoare ale Academiei (Acord intrat în vigoare pentru RM din 8 aprilie 2012), organizaţie cu profil academic specializată în pregătirea specialiştilor în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei. Informaţie adiţională privind obiectivele şi programele IACA pot fi accesate pe site-ul oficial al Organizaţiei – www.iaca.int.