Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţi

Aprofundarea cooperării Republica Moldova - UNIDO

Pe data de 20 noiembrie curent, delegaţia Republicii Moldova condusă de către dl Gheorghe ŞALARU, Ministru al Mediului, a efectuat o vizită de documentare în Austria, aceasta fiind parte a unui program complex de promovare a conceptului energiei pure de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO). Scopul vizitei a fost familiarizarea Republicii Moldova cu activităţile şi programele UNIDO în domeniul utilizării energiei regenerabile în agricultură şi industrie, inclusiv aspecte ce vizează protecţia mediului, precum şi studierea practicii Austriei în utilizarea eficientă a energiei verzi. În cadrul întrevederilor cu înalţii oficiali din cadrul UNIDO, a fost convenită implicarea mai activă a ţării noastre în proiectele organizaţiei axate pe utilizarea pe o scară mai largă a energiei regenerabile.

În contextul vizitei la Agenţia de Mediu a Austriei, a fost convenită demararea în timpul apropiat a pregătirilor către semnarea unui Memorandum bilateral de cooperare între instituţii, fapt ce va permite preluarea celor mai bune practici în acest domeniu, precum şi lansarea programelor de dezvoltare profesională şi schimb de experienţă (Tweening Programme). De asemenea, ca parte a vizitei în Austria, oficiali moldoveni au fost la Eco-Centrala de Prelucrare a Deşeurilor din Viena, precum şi au vizitat oraşul Graz cu scopul studierii experienţei autorităţilor locale de utilizare eficientă a energiei pure.

Menţionăm că, începând cu anul 1993, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea UNIDO în valoare de aproximativ 1,585,057 dolari SUA în domenii identificate drept fiind strategice pentru ţara noastră (agricultura, industria vinicolă, inovaţiile, energia regenerabila, etc).