Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Ştiri din Moldova

Aprofundarea relațiilor moldo-belaruse discutată la MAEIE

Aprofundarea relațiilor moldo-belaruse discutată la MAEIE

20 martie 2019, Chișinău – Aspectele cooperării bilaterale în plan politic, comercial-economic, cultural, social și alte domenii de interes reciproc au fost discutate de Secretarul General de Stat al MAEIE, Mihail Căpățînă, cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk.

În cadrul dialogului, Mihail Căpățînă și Serghei Ciciuk au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-belaruse, apreciind dinamica pozitivă a dialogului bilateral, accentuând că există un potențial nevalorificat pentru aprofundarea acestora, în special prin realizarea unor proiecte investiționale comune în diferite domenii.

În context, interlocutorii au convenit asupra intensificării dialogului bilateral dintre instituțiile de stat, precum și mediul de afaceri din Republica Moldova și Belarus, pentru intensificarea relațiilor bilaterale atât în domeniile tradiționale de cooperare, precum și unele noi, reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi unele probleme cu caracter tehnic, care vizează buna funcţionare a misiunii diplomatice a Republicii Moldova în orașul Minsk.