Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Ştiri din Moldova

Participarea viceministrului afacerilor externe şi integrării europene la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017

Participarea viceministrului afacerilor externe şi integrării europene la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017
În perioada 15-16 iunie curent, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017 de la New York, SUA, organizat şi promovat de către Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD).

Forumul a fost deschis de către noul reprezentant special al Secretarului General ONU pentru Migraţia Internaţională Louise Arbour şi preşedintele IFAD Gilbert F. Houngbo, care au subliniat importanţa remitenţelor şi impactul migraţiei pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei ONU 2030.

La invitaţia IFAD, Daniela Morari, în calitate de vorbitor în cadrul panelului la nivel înalt, a împărtăşit experienţa Republicii Moldova în domeniul migraţiei, mobilităţii şi dezvoltării, precum şi a exprimat susţinerea ţării noastre pentru Ziua Internaţională a Remitenţelor.

În context, au fost menţionate programele naţionale de atragere a remitenţelor precum PARE 1+1, programele de implicare a diasporei în dezvoltarea comunităţii de origine, programele pentru Migraţie şi Dezvoltare Locală, precum şi alte experienţe de succes implementate în cadrul Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova–Uniunea Europeană.

Viceministrul a subliniat efortul guvernului de la Chişinău de a include în politicile naţionale tematica migrației și dezvoltării (atât la nivel național, cât și la nivel local), corelat cu Agenda Globală pentru Dezvoltare Durabilă 2030, abordând provocările cu care se confruntă Republica Moldova în parcursul spre o societate democratică, incluzivă și modernă.