Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţi

Mărţişorul a ajuns la Viena

Pe data de 1 martie 2013, moldovenii de la Viena au marcat sărbătoarea primăverii - Mărţişorul. Evenimentul, la care au participat aproximativ 200 persoane – membri ai diasporei moldoveneşti din Austria şi Slovacia, a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Austria în cooperare cu Comunitatea moldovenilor de la Viena.

În debutul evenimentului, Ambasadorul Valeriu Chiveri a dat citire mesajul de felicitare adresat diasporei moldoveneşti din partea Prim-ministrului Republicii Moldova Vlad Filat cu prilejul sărbătorii Mărţişorului.

În continuare, ansamblul condus de cunoscutul ţambalagiu Victor Copacinschi a prezentat un spectacol compus dintr-un buchet impresionant de piese muzicale.

De asemenea, participanţii au fost serviţi cu bucate tradiţionale şi vinuri moldoveneşti. Au urmat dansuri şi hore in ritmurile melodiilor moldoveneşti.

Ambasada aduce mulţumiri dlui Marcus Strohmeier, Preşedinte al asociaţiei de prietenie austro-moldoveneşti; dlui Ernst Madlener, Consul onorific al Republicii Moldova în Tirol; dlui Antonio Parziale, Consul onorific al Republicii Moldova în Slovacia, pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului.