Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţi

Vernisaj al expoziţiei de pictură şi grafică moldovenească cu prilejul a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-austriece

Pe 31 octombrie 2012, la Viena, a avut loc Vernisajul Expoziţiei de pictură şi grafică a artiştilor plastici din Moldova Teodor Buzu şi Anatol Rurac. Expoziţia, organizată de către Ambasada Republicii Moldova în Austria, vine să completeze prin dimensiunea culturală marcarea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări. La eveniment au participat oficiali din cadrul Guvernului Federal, ambasadori şi diplomaţi acreditaţi în Austria şi pe lângă Organizaţiile internaţionale cu sediul la Viena, oameni de cultură şi jurnalişti, precum şi reprezentanţi ai comunităţii moldovenilor din Austria.

În luările de cuvânt în cadrul evenimentului inaugural vorbitorii au pus în evidenţă parcursul ascendent al relaţiilor bilaterale moldo-austriece, progresul substanţial realizat de către Republica Moldova în procesul de integrare europeană, a fost reliefată importanţa cunoaşterii şi apropierii prin intermediul procesului cultural-artistic. Participanţii au remarcat profunzimea şi modernitatea operei lui T. Buzu şi A. Rurac, sincronizarea acesteia cu procesul artistic din Occident, comunicarea clară a lucrurilor complexe şi legătura intrinsecă cu matricea spirituală a Patriei. Expoziţia este găzduită de către Hotel de France Viena şi va dura până la 26 noiembrie curent.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al companiilor austriece Gebauer&Griller, Grawe şi Strabag.