Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Victor Osipov cu Directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare Martin Ledolter

Pe data de 5 martie 2019 Ambasadorul Republicii Moldova Victor Osipov a avut o întrevedere cu Martin Ledolter, Directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare la sediul ADA din Viena.

În anul curent se împlinesc 15 ani de la iniţierea activităţii ADA în ţara noastră, motiv de mândrie pentru Agenţie, pentru că în acest răstimp au fost implementate 17 proiecte în suma de aproximativ 16 milioane de euro în domenii precum dezvoltarea rurală, apă şi sanitaţie, educaţie, protecţia mediului înconjurător, infrastructura economică şi servicii, etc.

Cooperarea ADA cu Republica Moldova se bazează la moment pe strategia bilaterală pentru perioada 2016-2020 şi Cadrul Strategic al UE, dar în curând va fi dezvoltată o nouă strategie, Moldova fiind un stat prioritar pentru ADA chiar din 2004. Directorul ADA a informat despre proiectele în curs de desfăşurare în ţara noastră, precum şi despre noi idei de colaborare. A fost menţionat că se intenţionează urmarea cooperării în domeniile deja vizate pentru a asigura continuitate şi a perfecţiona reformele implementate.

Martin Ledolter a subliniat că şi pe viitor se aşteaptă o cooperare le fel de fructuoasă ca cea de moment, în cooperare cu UE şi Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare.

La rândul său, Ambasadorul Victor Osipov a adus mulţumiri pentru proiectele implementate de ADA în Republica Moldova, exprimându-şi încrederea că implicarea ADA se va extinde şi va deveni mai activă inclusiv în domenii precum infrastructura socială, guvernare şi societatea civilă, industrie.