Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Eveniment de suflet cu scriitori şi muzicieni din Republica Moldova în Sala Barocă a Vechii Primării din Viena

Viena – 01.02.2019. Asociaţia „ProMoldova” din oraşul Viena în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova şi Consulatul Onorific de la St.Pölten au organizat în seara zilei de 31 ianuarie un „Dialog literar” cu participarea scriitorilor Igor Guzun şi Pavel Păduraru. Evenimentul literar-muzical a avut loc în Sala Barocă a Vechii Primării din Viena, actualmente Primăria Sectorului 1 al capitalei austriece, şi a inclus de asemenea un recital de muzică în interpretarea tinerilor instrumentişti, originari din Republica Moldova, studenţi la instituţii de artă din Viena şi Salzburg, Maria Bunea, Marian Malaneţchi şi Valentin Malaneţchi.

Scriitorii şi-au prezentat operele, experienţa literară şi au discutat cu publicul numeros prezent în sală, printre care reprezentanţi ai Ambasadelor Republicii Moldova şi României la Viena, ai diasporei noastre din Austria şi Slovacia, oameni de afaceri şi studenţi, dar şi invitaţi austrieci. Cei prezenţi au fost interesaţi de procesul de scriere, sursele de inspiraţie, lucrări editate şi planuri de viitor. Au şi avut şi ocazia de a procura cărţi ale scriitorilor Guzun şi Păduraru.

Ambasadorul Victor Osipov şi Consulul Onorific Marcus Strohmeier au menţionat în cuvintele de salut importanţa unor asemenea evenimente, a prezentării valorilor literare din Republica Moldova peste hotare şi a creării de ocazii, în care originarii din Republica Moldova aflaţi peste hotare, toţi cei care împărtăşesc sau apreciază cultura noastră să se adune împreună.

Seara a finalizat cu un bufet, care a prilejuit şi mai multe discuţii neformale între cititori, autorii, instrumentişti şi diplomaţi la o cupă de vin moldovenesc.

Fotocredit Maria Hera