Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Misiunea permanentă a Republicii Moldova la OSCE denunță inițierea creării de forțe armate în Kosovo

Viena. 20 decembrie 2018. Autoritățile Republicii Moldova sunt îngrijorate de decizia administrației de facto din Kosovo de a iniția transformarea forțelor acestora de securitate în forțe armate. Este o inițiativă cu repercursiuni asupra echilibrului de securitate în Balcanii de Vest, fapt care ar trebui de evitat, a declarat astăzi la Consiliul Permanent al OSCE Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

După cum se știe, începând cu martie 2014, statul nostru contribuie activ la misiuniea de pacificare KFOR condusă de NATO și susține obiectivele ei de bază. Dincolo de acest fapt, poziția Republicii Moldova în problema Kosovo rămâne neschimbată: declararea unilaterală a independenței acestei provincii, fără acceptul autorităților constituționale ale Serbiei, reprezintă o violare a suveranității și intergrității teritoriale ale acestui stat și contravine Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate ONU, precum și Actului final de la Helsinki.

Ambasadorul Victor Osipov a reiterat suportul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Serbia.