Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Artiştii din Moldova veneraţi în Austria: Mihail Sosnovschi, laureat al Grand Prix de la Culture 2018

Viena. 11 octombrie 2018 - Pe 11 octombrie la Palatul Palffy din Viena compatriotul nostru, Mihail Sosnovschi, a primit Marele Premiu pentru Cultură 2018 din Austria (Grand Prix de la Culture 2018). Este pentru prima dată în istoria acestei distincţii, când ea se conferă unui artist de balet. Laureaţii anilor precedenţi au fost reprezenţi ai genurilor scenice, actori dramatici sau interpreţi. Şi în anul curent a fost premiat un cântăreţ de operă, însă juriul a decis să ofere şi un Grand Prix celui mai bun artist de balet.

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Austria, Victor Osipov a participat la festivitate şi, în numele tuturor compatrioţilor, l-a felicitat pe Mihail Sosnovschi. Ambasadorul a mulţumit organizatorilor şi juriului pentru înalta apreciere de care se bucură în Austria oamenii de artă originari din Republica Moldova. Victor Osipov a urat viaţă scenică îndelungată şi glorioasă laureţilor Marelui Premiu pentru Cultură din Austria şi i-a înmânat lui Mihail Sosnovschi un buchet în culorule Tricolorului naţional.

Este de remarcat, că odată cu premierea compatriotului nostru somităţile vieneze din domeniu au remarcat şcoala de balet din Republica Moldova, care continuă să crească talente pentru cele mai mari scene ale lumii.

În anul 2015 laureaţi ai Grand Prix de la Culture din Austria au fost interpreţii de operă Valentina Naforniţă şi Mihail Dogotari, de asemenea, originari din Republica Moldova.