Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Asociaţia ProMoldova din Vienna a prezentat Limba Română şi tradiţiile naţionale în cadrul „Zilei Europene a Limbilor“

La 26 septembrie a.c. Centrul Lingvistic al Univesității din Viena a organizat „Ziua Europeană a Limbilor“. În cadrul acestui eveniment comunitățile etnice din capitala Austriei au posibilitatea să-şi prezinte țara, limba şi tradiţiile naţionale. Centrul Lingvistic menţionat predă 30 de limbi europene şi mondiale, inclusiv, limba română, pentru peste nouă de mii de persoane anual.

În cadrul acestui proiect pentru prima dată a participat Asociația „ProMoldova“ din Viena, care și-a propus să prezinte vienezilor și comunităţilor conlocuitoare Republica Moldova, limba română, cultura noastră, tradițiile și bucătăria cu specific moldovenesc. La eveniment au venit mai mulţi originari din Republica Moldova, având posibilitatea de a se familiariza cu diversitatea lingvistică din capitala Austriei, cu politicile de incluziune ale autorităţilor locale, aspecte ce formează elementele unei bune comunicări interculturale.

În cadrul manifestaţiei reprezentanţii Ambasadei noastre la Viena au transmis câtorva copii din diasporă „Albinuțe” oferite de către Guvernul Republicii Moldova. „Ziua Europeană a Limbilor“ a fost încă o oportunitate pentru a se reuni reprezentanţii diasporei noastre din Republica Austria.