Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Ambasada Republicii Moldova la Viena a găzduit întâlnirea diasporei cu scriitori și cărți de la baștină

Pe 25 aprilie a.c. Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria a găzduit o întâlnire a Diasporei cu îndrăgiții scriitori din Republica Moldova: Iulian Filip și Aurelian Silvestru, însoțiți de doamnele Vera Filip-Osoianu și Larisa Silvestru. Inițiativa acestei misiuni culturale la Viena a fost a Asociației "ProMoldova" din Austria. La eveniment au participat peste 20 copii, părinții lor și alți iubitori de frumos, originari din Republica Moldova. Echipa Ambasadei in corpore s-a mobilizat pentru a face o primire călduroasă onoraților oaspeți, premianților recentului Salon de carte pentru copii și tineret de la Chișinău.

În cuvântul de salut, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Austria, Victor Osipov, a adus cele mai sincere mulțumiri și înaltă apreciere într-o amplă și detaliată prezentare a personalităților marcante, scriitorilor: Iulian Filip și Aurelian Silvestru, precum și Verei Filip-Osoianu, cunoscuta promotoare a cărții, și Larisei Silvestru, o emerită reprezentantă a Liceului de creativitate și inventică "Prometeu".

Renumiții scriitori, originari din Republica Moldova, le-au mărturisit copiilor din tainele creaţiei lor: cum se naşte poezia, cum din poezie creşte imaginea şi dramaturgia, dând naştere spectacolului teatral, dar şi filmului de animaţie.

Evenimentul s-a desfăşurat interactiv și a avut un impact energizant asupra tuturor celor prezenţi în sală. Pentru copiii din diasporă a fost o ocazie unică, deoarece, pentru prima dată la Viena, ei au aflat din prima sursă, nemijlocit, despre misterul și originea operelor scriitoricești, au pătruns tainele creației și au făcut primul pas spre descoperirea noilor lucrări ale lui Iulian Filip și Aurelian Silvestru, în discuțiile personale cu autorii. La final, participanții au primit o generoasă și frumoasă donație de carte, făcută posibilă și cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Evenimentul, realizat de Ambasada Republicii Moldova la Viena și Asociația "ProMoldova", a oferit o nouă oportunitate pentru consolidarea diasporei noastre din Republica Austria.