Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Delegaţia Republicii Moldova a participat la Conferinţa OSCE pentru combaterea traficului de ființe umane

În zilele de 23 și 24 aprilie, curent, la Viena s-a desfășurat cea de a 18-lea reuniune anuală a Alianței OSCE pentru combaterea traficului de ființe umane. Genericul ei a fost "Fiecare are un rol în lupta pentru combaterea traficării / Everyone has a role in the fight against trafficking".

Din partea Republicii Moldova la evenimentul respectiv au participat Misiunea noastră permanentă pe lângă OSCE, reprezentanţi ai Inspectoratului General de Poliție al MAI, ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai sectorului neguvernamental, inclusiv, din stânga Nistrului, precum şi Misiunea OSCE în Moldova, care a susţinut participarea delegației naționale.

În cadrul panelurilor raportorii şi reprezentanţii ţărilor participante la OSCE au efectuat un schimb de opinii și de practici naționale ce vizează diferite aspecte ale prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. Acest fenomen la momentul actual reprezintă una dintre formele cele mai drastice de violare a drepturilor omului. Printre subiectele abordate au fost dezvoltarea parteneriatelor public-private în domeniu, eficientizarea implementării proiectelor existente în domeniul vizat, criza migrațională.

Delegația națională a Republicii Moldova a împărtășit experiența noastră în abordarea problemei traficului de ființe umane. Au fost prezentate ultimele evoluții la nivel național în acest sens, cadrul legislativ care este în aplicare, practici existente de cooperare între instituțiile centrale și cele locale din Republicii Moldova.