Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Delegaţia Republicii Moldova a prezentat la Viena în cadrul Sesiunii a 61-a a Comisiei ONU privind stupefiantele progresele ţării noastre în domeniu

Delegația Republicii Moldova, condusă de Mihail Beregoi, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, a participat la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU privind stupefiantele, care a avut loc în perioada 12-16 martie 2018. Evenimentul organizat de UNODC (Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate) evaluează periodic politicile de control în domeniul stupefiantelor şi de contracarare a traficului ilicit de droguri. Misiunea permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU şi Organizaţiile Internaţionale de la Viena a participat la lucrările Comisiei şi an oferit asistenţă delegaţiei naţionale.

Secretarul de stat Mihail Beregoi a ţinut un discurs în şedinţa plenară a Comisiei ONU pentru stupefiante, în care a subliniat că Republica Moldova se conduce de Obiectivele globale de Dezvoltare Durabilă şi a trecut în revistă activităţile autorităţilor întreprinse pentru a realiza Agenda 2030 în ţara noastră.

În cadrul Programului de Parteneriat Strategic al UNODC a fost lansat Programul de Acţiuni în Europa de Est pentru anii 2017-2020, care prevede asistenţă pentru Republica Moldova, Ucraina şi Belarus în domenii precum combaterea crimei organizate, traficului de droguri, contracarării spălării banilor.

De asemenea, în marja reuniunii delegaţia moldovenească a avut întrevederi bilaterale cu delegaţia elveţiană şi cu reprezentanţii Secretariatul UNODC. Comisia privind stupefiantele împreună cu Comisia pentru criminalitate și justiție penală sunt structuri-cheie ale UNODC, care trasează direcţiile de cooperare pentru statele membre în aceste domenii la nivel internaţional.