Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova participă la reuniunea Consiliului Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU şi Organizaţiile Internaţionale de la Viena, participă la lucrările Consiliului Guvernatorilor AIEA, care se desfăşoară în perioada 5-9 martie, anul curent.

În cadrul reuniunii au fost deja examinate un şir de rapoarte ale organizaţiei şi se discută teme ce vizează securitatea în aplicarea paşnică a energiei atomice şi a tehnologiilor radioactive, dar şi neproliferarea în domeniul nuclear. Consiliul Guvernatorilor a fost deschis de Yukya Amano, Directorul General al AIEA. A fost prezentat anuarul 2018 privind securitatea nucleară, document ce fixează activităţile întreprinse timp de un an în acest domeniu. O atenţie deosebită a suscitat Raportul cu privire la verificarea şi monitorizarea Republicii Islamice Iran în conformitate cu Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU 2231 (2015). De asemenea, s-a analizat aplicarea Garanţiilor în Republica Populară Democratică Coreea (Coreea de Nord).

Consiliul Guvernatorilor AIEA mai examinează chestiuni ce ţin de utilizarea, transportarea şi depozitarea materialelor nucleare şi radioactive, precum şi modul în care unele state respectă şi aplică normele şi standardele internaţionale în domeniu.