Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria a inaugurat un Consulat Onorific în landul Austria Inferioara, cu sediul la St. Pölten

Pe 26 ianuarie 2018 a fost deschis Consulatul Onorific al Republicii Moldova în oraşul St.Pölten, Republica Austria, în frunte cu Marcus Strohmeier, Consul Onorific.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, Ambasadorul Victor Osipov a ţinut un discurs, în care a exprimat încrederea că relaţiile bilaterale moldo-austriece se vor consolida la nivel de landuri. Scopul şi sarcina noastră este să extindem reprezentarea diplomatică a Republicii Moldova, să facem ţara noastră mai vizibilă în toată Austria, să facilităm dezvoltarea relaţiilor economice, dar şi cunoaşterea reciprocă prin prisma culturală, a declarat Victor Osipov. De asemenea, Ambasadorul a subliniat importanţa de a oferi cetăţenilor Republicii Moldova noi puncte de contact, de sprijin şi de protecţie a drepturilor, atunci când au nevoie.

La rândul său, Consulul Onorific Marcus Strohmeier a mulţumit pentru încrederea acordată de statul Republica Moldova şi a prezentat proiectele pe care le are în noua sa calitate, printre care promovarea cooperării economice, culturale, universitare, turistice. El s-a angajat să fie la dispoziţia cetățenilor moldoveni aflați în situații dificile în landul Austria inferioară, dar şi să susţină viaţa şi evenimentele culturale, alte interese şi drepturi ale moldovenilor în circumscripţia sa.

În calitatea sa de gazdă, Matthias Stadler, primarul orașului St.Pölten, a salutat deschiderea noii reprezentanțe diplomatice în oraşul pe care îl conduce și a exprimat interesul pentru colaborarea cu autorităţile locale din Republica Moldova.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție oferită de Consulul Onorific Marcus Strohmeier și de Primăria or. St.Pölten. La eveniment, împreună cu oficiali austrieci, diplomaţi, oameni de afaceri, de cultură și de ştiinţă, au participat şi reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti din Austria.

Acesta este al doilea Consulat Onorific deschis de ţara noastră în Austria, primul fiind inaugurat cu mulţi ani în urmă în landul Tirol, cu sediul la Innsbruck. Asemenea instituţii funcționează în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile consulare şi Regulamentul cu privire la activitatea Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova.

Adresa şi datele de contact ale noului Consulat Onorific al Republicii Moldova sunt: 3100 St.Pölten, Wiener Straße 13, Republica Austria; email: marcus.strohmeier@oegb.at