Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Delegaţia permanentă a Republicii Moldova a salutat prezenţa Comisarului pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere al Uniunii Europene la CP al OSCE

Comisarul pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere al Uniunii Europene, Johannes Hahn, a fost invitatul unei reuniuni speciale a Consiliului Permanent al OSCE pe 18 decembrie, curent, la Viena. El a prezentat cooperarea dintre cele două organizaţii, menţionând contribuţia europeană la menţinerea climatului de securitate şi cooperare, principalele ameninţări în aceste domenii, precum şi obiectivele comune de viitor. Ma multe delegaţii ale statelor participante au prezentat alocuţiuni de răspuns la raportul comisarului european.

În declaraţia sa la această reuniune specială Ambasadorul Victor Osipov a salutat cooperarea dintre UE şi OSCE, care s-a dezvoltat în diferite domenii, cum ar fi valorile și procesele democratice, lupta împotriva corupției, justiția, drepturile omului, libertatea presei şi altele. Reprezentantul permanent al Republicii Moldova a menţionat că şi ţara noastră beneficiază de această cooperare prin intermediul unei serii de platforme și mecanisme, cum este, de exemplu, şi formatul extins al Dialogului cu UE privind drepturile omului. Suntem convinși că eforturile comune ale UE și OSCE vor contribui la reducerea riscurilor existente și la asigurarea securităţii și cooperării în actualul context de securitate imprevizibil, a declarat Ambasadorul Osipov. În același timp, el a menţionat conflictele prelungite drept o dovadă a rolului OSCE în arhitectura securității europene şi a mulţumit UE pentru implicare în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, formatul de negocieri „5+2” şi măsurile de consolidare a increderii.

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la OSCE a reiterat în cadrul Consiliului Permanent al organizaţiei că Uniunea Europeană este principalul partener strategic, principala orientare și principalul țel pentru țara noastră. El a transmis că Guvernul de la Chișinău apreciază foarte mult sprijinul european şi va continua să acționeze în mod decisiv pentru a pune în aplicare principalele reforme interne prevăzute în Acordul de Asociere cu UE pentru a asigura un viitor mai bun, mai sigur și mai prosper pentru toți cetățenii ţării. „Procesul de integrare europeană este singura cale pentru ca Republica Moldova să revină în spațiul său de origine, istoric și cultural, să se alăture civilizației europene și să se dezvolte pe baza democrației, a economiei de piață și a drepturilor omului”, a declarat în încheierea alocuţiunii sale Ambasadorul Victor Osipov.