Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Privatization Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Reprezentanți din Republica Moldova au participat la Conferința UNIDO privind dezvoltarea industrială sustenabilă

Organizația Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială a găzduit la Viena pe 22-23 noimebrie 2017 prima Conferință regională privind dezvoltarea industrială sustenabilă cu genericul "Promovarea soluțiilor durabile în domeniul energeticii și tehnologiilor ecologice în statele CSI".

Subiectele discutate s-au axat pe elaborarea și impementarea stategiilor și instrumentelor de promovare a industriilor verzi, aplicarea proceselor de eficienţă în utilizarea resurselor și fabricarea produselor ecologice, eficiența energetică și managementul sistemelor energetice, parteneriatele pubic-privat în dezvoltarea și promovarea soluțiilor sustenabile în domeniul energetic și cel al tehnologiilor curate, oportunitățile de finanțare a tehnologiilor curate și a industriilor eficiente energetic.

La eveniment au particpat și reprezentanții Ministerului economiei și infrastructurii, Ministerului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, precum și ai Agenției pentru eficiența energetică din Republica Moldova. În prezentarea sa Veronica Lopotenco a informat despre evoluțiile în implementarea Programului de eficiență a resurselor și produsele curate. Ea a arătat că datorită implementării acestui program, 64 companii din Republica Modova au obținut un beneficiu de peste 1,9 mililoane de lei pe parcursul unui an, reducând costurile de producere.

Participanții la Conferință au efectuat o vizită de studiu la o uzină de reciclare a deșeurilor, unde s-au familiarizat cu noile tehnologii de sortare, prelucrare și utilizare a deșeurilor.

Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizaţiile internaţionale de la Viena a salutat iniţiatova UNIDO de a organiza o asemenea Conferinţă, menţionând că dezvoltarea industrială este un domeniu esenţial pentru progresul economic, iar sfidările lumii moderne impun să fim competitivi în sfera energiei şi tehnologiilor curate şi să asigurăm protecţia mediului, în acelaşi timp.