Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Business Forum Austria-Moldova

Pe data de 11 octombrie 2017 Ambasadorul Republicii Moldova la Viena a participat la Business Forumul Austria-Moldova, organizat de Camera Economică Federală a Austriei (WKO), care a inclus companii din ambele state. La Forum a participat dl Octavian Calmîc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova.

Printre obiectivele de bază ale evenimentului au fost consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri din cele două state, familiarizarea agenţilor economici austrieci cu climatul investiţional din Republica Moldova şi preluarea experienţei in diverse domenii de afaceri de la partenerii austrieci de către companiile din ţara noastră. Lista companiilor participante din Republica Moldova a inclus şi reprezentanţi din regiunea transnistreană.

Vorbitorii au accentuat exemplele pozitive ale investitorilor austrieci deja prezenţi pe piaţa moldovenească - la moment există 98 de companii cu capital austriac în Republica Moldova, cifra investiţiilor urcând la aproximativ 27 mln €. Austria se află pe locul 7 printre principalii investitori UE în Republica Moldova. Cele mai vestite companii austriece prezente în RM sunt Gebauer&Griller, Bitunova, Metos, OMPV Petrom, Siemens, Tricon, Austrian Airlines, Epamedia, Schenker, Bauer Group, BCR, Grawe Carat, Erste Bank, Quehenberger şi VCE.

Pentru mai multe detalii la subiect accesaţi pagina web a Ministerului Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova http://www.mec.gov.md/ro/content/la-viena-au-fost-discutate-posibilitatile-extinderii-relatiilor-comercial-economice-dintre#slideshow-0