Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Ambasadorul Victor Osipov a discutat la Viena cu Harlem Desir, noul Reprezentant pentru Libertatea Presei al OSCE

La 25 septembrie, curent, Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE, a avut o întrevedere cu Harlem Dezir, Reprezentantul pentru Libertatea Presei al OSCE (RFoM).

Victor Osipov l-a felicitat pe Harlem Desir cu ocazia unui început activ în exercitarea noii sale funcţii, menţionând discursul acestuia în deschiderea Reuniunii privind Implementarea Dimensiunii Umane 2017, care a avut loc recent la Varşovia, Polonia (HDIM2017).

Înaltul funcţionar, mandatat cu promovarea valorilor şi standardelor privind libertatea presei în spaţiul OSCE, la rândul său, şi-a manifestat interesul faţă de situaţia din Republica Moldova. Reprezentantul permanent al Republicii Moldova a prezentat atât istoria formării spaţiului mediatic din ţara noastră, cât şi noutăţile acestui domeniu important pentru afirmarea libertăţii şi a democraţiei. Ambasadorul Osipov s-a referit, în special, la eforturile de a asigura prin lege transparenţa acţionariatului în mass-media audiovizuală, la măsurile de susţinere a producţiei şi difuzării produselor audiovizuale autohtone, la procesul de tranziţie spre standardele televiziunii digitale şi altele. A fost menţionat şi procesul actual de lucru în comun al experţilor societăţii civile, comunităţii profesionale şi membrilor Parlamentului pentru elaborarea unor noi iniţiative de reglementare, armonizate cu ultimele recomandări ale Consiliului Europei şi ale altor organizaţii internaţionale de referinţă. Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei a manifestat un viu interes faţă de experienţa în domeniu din ţara noastră şi a declarat că este disponibil să se implice, inclusiv, să viziteze Republica Moldova în acest context.

Harlem Desir este un remarcabil politician şi diplomat francez, care a deţinut anterior funcţia de Secretar de stat în Ministerul de Externe al Franţei, dar a fost şi membru al Parlamentului European.