Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

COMUNICAT

La 2 august 2017, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Viena şi alte Organizaţii internaţionale, Victor Osipov, a prezentat scrisorile sale de acreditare Secretarului executiv al Comisiei pregătitoare a Tratatului pentru Interzicerea totală a Testelor nucleare (CTBTO), dr. Lassina Zerbo.

Ambasadorul Osipov a reiterat că Guvernul ţării noastre susţine intrarea în vigoare a Tratatului pentru Interzicerea totală a Testelor nucleare (CTBT), obiectiv prioritar în domeniul dezarmării şi consolidării regimului internaţional de neproliferare a armelor nucleare. De asemenea, Victor Osipov şi-a exprimat satisfacţia faţă de progresele realizate în direcţia universalizării CTBT, felicitând Comisia pregătitoare pentru finalizarea şi operaţionalizarea Sistemului internaţional de monitorizare şi verificare a CTBT.

La rândul său, dr. Lassina Zerbo a apreciat rolul activ al Republicii Moldova în promovarea intrării în vigoare şi universalizării Tratatului pentru interzicerea totală a Testelor Nucleare.

În cadrul discuţiei, interlocutorii au apreciat lărgirea sferei de utilizare în scopuri civile a informaţiilor furnizate de Centrul internaţional de date (IDC), în particular, folosirea datelor în gestionarea dezastrelor, pentru ştiinţă şi cercetare, şi în alte domenii de care beneficiază statele, inclusiv Republica Moldova.