Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Victor Osipov a prezentat scrisorile de acreditare la Directorul general al AIEA, YukiyaAmano

La 21 iulie 2017, Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Viena, Victor Osipov, a prezentat scrisorile sale de acreditare Directorului general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano.

În cadrul dialogului avut cu prilejul acreditării, Ambasadorul Osipov a reiterat poziţia Republicii Moldova de susţinere a utilizării paşnice a energiei nucleare, ştiinţei şi tehnologiei nucleare în interesul păcii şi securităţii internaţionale, inclusiv sprijinul activităţilor de verificare şi control ale AIEA.

Reprezentantul permanent al Moldovei a avut un schimb de opinii cu Directorul general al AIEA despre stadiul actual al cooperării în domenii prioritare pentru ţara noastră, cum ar fi, aplicarea tehnologiilor nucleare în managementul apelor, medicină, păstrarea şi distrugerea deşeurilor radioactive.

Totodată, Ambasadorul Osipov a exprimat mulţumiri Directorului general Amano pentru asistenţa tehnico-financiară oferită de AIEA ţării noastre în cadrul Programului de cooperare tehnică, pentru instruirea experţilor moldoveni şi pentru expertiza oferită la ajustarea cadrului normativ moldovenesc la standardele internaţionale în domeniu.