Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Comunicat de presă

Pe 16 iunie 2017 echipa Ambasadei Republicii Moldova de la Viena a reprezentat ţara la cea de-a 16-a ediţie a evenimentului „Călătorie muzicală şi culinară în statele partenere ale VEF” la Gutenstein, o localitate pitorească din Austria Inferioară.

Ambasada noastră a avut calitatea de co-organizator, împreună cu Vienna Economic Forum (VEF) şi alte 12 Misiuni Diplomatice ale statelor din Europa Centrală şi de Sud-Est, printre care Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, Turcia, Ucraina.

Dna Elena Kirtcheva, Secretar General al VEF, şi dl Michael Kreuzer, primarul localităţii Gutenstein, au remarcat în deschidere că întrunirea are scopul de a consolida reţeaua de investiţii, schimb cultural şi social între statele regiunii situate între Marea Adriatică şi Marea Neagră, dar şi de a promova valorile naţionale ale acestor state în Austria. Este pentru prima dată când “Călătoria muzicală şi culinară” a fost organizată de VEF în afara capitalei austriece, în una din regiunile ţării.

Echipa Ambasadei Republicii Moldova a pregătit un stand de specialităţi culinare moldoveneşti, sarmale, plăcinte, tochitură cu mămăligă şi altele, care au impresionat oaspeţii din toate ţările regiunii. Compania „ViaVinum” din Austria, distribuitor de vinuri moldoveneşti, a prezentat şi a oferit spre degustare o varietate de produse ale mărcilor Purcari, Carpe Diem şi Chateau Vartely.

Programul muzical a inclus melodii populare moldoveneşti, hore şi sârbe, interpretate de instrumentistul Alexandr Danilov. Ca şi el, mai mulţi originari din Republica Moldova stabiliţi în Austria au fost oaspeţi ai acestui eveniment. Iar cu toţii împreună au oferit publicului ocazia să vadă cum joacă moldovenii. Hora noastră a atras şi oaspeţi din alte ţări, şi chiar pe organizatoarea evenimentului, doamna Elena Kirtcheva, Secretarul General al Vienna Economic Forum.