Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Comunicat de presă

La 15 iunie curent Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova la OSCE, s-a întâlnit cu Ambasadorul Marcel Peșko, Directorul Centrului OSCE pentru prevenirea conflictelor.

Ambii oficiali au trecut în revistă temele de actualitate de pe agenda organizației. În aceași ordine de idei, Ambasadorul Osipov a subliniat rolul important al Centrului în contextul implementării angajamentelor existente de țările participante ale OSCE.

De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii referitor la situația actuală în procesul de soluționare a problemei transnistrene, perspectiva negocierilor în formatul ”5+2”, precum și problema accesului în teren al Misiunii OSCE în Republica Moldova. Ambasadorul Osipov a reiterat importanța unei noi runde de negocieri și interesul Chișinăului pentru o agendă echilibrată, care ar putea incude unele din cele 8 teme agreate de interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Diplomații au reconfirmat importanța continuării eforturilor îndreptate spre promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. La rândul său, Ambasadorul Peșko a subliniat faptul că din partea Centrului pentru prevenirea conflictelor va fi oferit în continuare spirijinul necesar în vederea promovării procesului de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean.