Ambasada Republicii Moldova în Austria

Useful links

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale):
0043 (0) 6602300864
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Programul activitate guvernului Products of Moldova Airmoldova Danube Cultural Cluster E-services Registru Chamber

Noutăţile ambasadei

Comunicat de presă

Ambasadorul Victor Osipov, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova la OSCE, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lamberto Zannier, Secretarul General al OSCE.

Cu acest prilej, Secretarul General a salutat începerea mandatului de către noul Reprezentant Permanent al Moldovei la OSCE și și-a exprimat încrederea că el va fi unul activ și productiv.

Discuția în cadrul întrevederii s-a axat, în general, pe cooperarea dintre autoritățile moldovenești și Reprezentanța Permanentă de la Viena cu Secretariatul și Instituțiile OSCE. Au fost analizate, în special, evoluțiile în procesului de soluționare a problemei transnistrene, perspectiva negocierilor în formatul ”5+2”, precum și îndeplinirea sarcinilor în teren de către Misiunea OSCE în Republica Moldova. Ambasadorul Osipov a reiterat importanța unei noi runde de negocieri și interesul Chișinăului pentru o agendă echilibrată, care ar putea incude 8 teme de interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Lamberto Zannier a reconfirmat că problema conflictelor nesoluționate este prioritară pentru OSCE și pentru consolidarea sistemului de securitate european.

De asemenea, Ambasadorul Victor Osipov s-a întâlnit cu Ambasadorul Clemens Koja, Președintele Consiliului Permanent al OSCE pentru 2017. Diplomații au trecut în revistă temele de actualitate de pe agenda organizației, evoluțiile în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, inclusiv, situația legată de exercitarea mandatului Misiunii OSCE în raioanele de est ale Republicii Moldova.